Forener karriereambisjoner og faglig påfyll med hektisk familieliv

Lydia Helle brenner for transformasjon av rådata til praktisk beslutningsstøtte, konstant faglig påfyll og økt kvinneandel i IT-bransjen. Og bruke mye tid på familien og kjøkkenhagen.

Seniorkonsulent Lydia Helle har dataanalytisk bakgrunn fra både akademia og arbeidsliv. I Ulriken Consulting hjelper hun blant annet maritime virksomheter med dataanalyser relatert til klima- og miljøkravene som skipsfarten står overfor.

- Som konsulent får man ofte jobbe med oppgaver som ikke bare er viktig for virksomhetene, men også samfunnet og fremtiden vår. Det er utrolig gøy og inspirerende, sier Lydia.

Med masterutdannelse i statistikk og tidligere erfaring blant annet som dataanalytiker i shipping-sektoren, kan Lydia mye om å transformere rådata til verdifull innsikt som understøtter forretningsforståelse og beslutningsstøtte. Hun er lidenskapelig opptatt av å dele denne kunnskapen med kollegaer, men også lære av kollegaene.

- Ulriken Consulting tilrettelegger for konstant kompetanseheving og faglig påfyll. Vi har blant annet regelmessige fagkvelder der ansatte presenterer caser, best practice og deler kunnskap. Både forberedelse og deltakelse på fagkveldene lønnes av arbeidesgiver utover ordinær lønn, forteller Lydia.

- Jeg er trebarnsmor og har også god tid til familien og å finne ro i kjøkkenhagen, som er hobbyen min. Ulriken tilrettelegger for balanse mellom jobb og familieliv på en svært god måte. Og det er både veldig trivelig og faglig utfordrende å jobbe her, legger hun til.

Lydia er en del av Ulriken Consultings strategigruppe og opptatt av å øke kvinneandelen og mangfoldet i IT- og teknologisektoren ytterligere.

- I en tid hvor digital transformasjon og teknologi åpner for en verden av muligheter, som kan hjelpe oss med å takle noen av de mest presserende utfordringene vi står overfor, er det også viktig å erkjenne den økte risikoen som følger med. Mangfold er av avgjørende betydning for samfunnets utvikling, da det gir oss et bredere spekter av perspektiver, erfaringer og ideer som er nødvendige for å finne innovative og bærekraftige løsninger, sier Lydia.

Vil du høre mer om hvordan arbeidsdagen i Ulriken Consulting er?
Ta kontakt med Lydia da vel!