Ulriken løser jobb-familie-regnestykket for matematikeren

Matematiker Knut-Erland Brun brenner for gode dataanalyser og råd for at virksomheter kan ta gode valg om fremtiden. På fritiden hjelper den friluftinteresserte tobarnsfaren barn og unge opp og frem. Ulriken Consulting tilrettelegger for at regnestykket går opp.Knut-Erland er ikke bare fagleder for Learniken-BI/ML og seniorrådgiver med en sentral rolle ut mot kundene. Han er også far til to aktive tenåringsgutter, bruker mye tid på barn og unge i speideren og bestiger fjelltopper på telemarkski og sykkel.

- Jeg har tid til både jobb, frivillig arbeid, familieliv og fritidsinteresser fordi Ulriken Consulting er en veldig fleksibel og forståelsesfull arbeidsgiver. Her tilrettelegges det for en trygg hverdag og gode løsninger for den enkelte, forteller Knut Erland.

Han trekker også frem at det er kundene som i praksis gir arbeidsoppgavene, ikke Ulriken.

- Arbeidsgiver kan for eksempel selge meg inn som innleid konsulent på 80 prosent hvis det er kapasiteten jeg har. Kunden måler ikke antall timer, men resultatene vi skaper, sier han.

Tobarnsfaren brenner for konsulentrollen og har et enkelt mantra: Vi skal spille kundene gode.

- Vi må bli kjent med kundene for å forstå hvor skoen trykker. Og ikke minst må vi forstå at vår tid er en investering som skal gi målbare gevinster, eksempelvis bedre lønnsomhet, større markedsandeler eller økt medarbeidertilfredshet, fremhever Knut-Erland.

Han er også opptatt av å avmystifisere konsulentrollen.

- Man må ikke jobbe 24/7 med høyt stressnivå og lite tid til andre ting. Konsulentrollen har mange fordeler, som å kunne jobbe med spennende kunder og prosjekter. Noen bytter jobb regelmessig for nye utfordringer. Som konsulent får du på en måte ny jobb og nye utfordringer regelmessig, sier Knut-Erland, som definerer seg som analytiker, ikke IT-utvikler.

Knut-Erland har en mastergrad i anvendt computerbasert matematikk fra UiB. Han jobber mye med tankeprosesser for å hjelpe kundene med å finne ut hvilke behov de har. I praksis hvilke data kunden må analysere og hvordan dataene må bearbeides for å forbedre driften.

- Dette høres kanskje tørt ut, men i den andre enden gir det resultater som å finne ut når det er for mye trengsel på busser og behov for mer kapasitet eller hvorfor noen skip seiler for fort eller sakte slik at driftsorganisasjonen på land kan foreta tiltak, forteller Knut-Erland.

Vil du ta en prat med Knut-Erland om mulighetene i Ulriken Consulting?
Han byr gjerne på en kaffe. Det har han selvsagt tid til også.